Alaca Çorba Gaziantep

Alaca Çorba Gaziantep


Gaziantep Şehir Emniyet Müdürlüğü

kahve fincanı mercimek
1 su kadehi vurma
1 kahve fincanı nohut
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
4 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tarhın
2 yemek kaşığı tereyağı
3-5 parça kırmızıbiber kuru veya taze
1 yemek kaşığı domates salçası

Nohut ile vurma dünden nemlendirilir. Vurma ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir tencerede pişirilmiş mercimek ilave edilir.
Azıcık piştikten sonra ulusa ulusa doğranmış soğanlar konur. Pişmesine yakın daha evvelden haşlanmış kuru kırmızı biber ilave edilir içinin malzemeleri pişince ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızı biber ve karabiber dökülüp servis yapılır.

Bir yanıt yazın