Analı Kızlı

Analı Kızlı


2 su kadehi ince bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
250 gram kıyma
1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi un
1 yumurta
2 çorba kaşığı salça
2-3 adet soğan
Ktümörü nane
Limon
Kırmızı biber
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz

Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su dayanağıyla yoğurun. Soğanları ine ince kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın. Dah evvel yoğurduğunuz bulgurlardan kocaman ceviz büyüklüğünde parçalar k< parıp köfte şekli verin. Bulgur köftelerinin içini reyin, hazırladığı nız kıymalı karışımından bir çay kc sığı kreyin içli köfte yapar gibi kapatın. Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin. Üzerine ktümörü nane serpin, yanında limonla servis yapın.
Resim “Saadet” tarafına sevk edildi. 15.09.2014