2 adet tavuk göğüs eti
7 su kadehi su
2 çay kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
20 gram tereyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nane
Un
İşe öncelikle arabaşının hamurunu yapmakla başlayın. 5 su kadehi suyu 1 çay kaşığı tuzla beraber tencerede kaynatın.
İçine 1 su kadehi un ve 2 su kadehi soğuk su ilave edin.
Topaklanmaması için kesintisiz karıştırın. Kıvam alıncaya kadar pişirin.
Koyulaşan hamuru hafifçe nemlendirdiğiniz bir sırça tepsiye dökün.
Bir zaman oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
Gıdanız zaman baklava biçiminde dilimleyin.
1 çay kaşığı salçayı tencerede sulandırın.
Tavukları, pul biberi ve tuzu ilave edip tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen tavukları parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
Tereyağını eritip içine azıcık un ilave edin.
Salça ve pul biber de ilave edip 3 dakika kadar kavurun.
Bu karışımı tavukların üzerine ilave edin ve çorbanın içinde eritin. 5 dakika daha pişirin.
Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine nane serpin ve limon suyu sıkın.
Servis ederken çorba sıcak hamur soğuk olmalıdır.