Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kilogram yoğurt veya ayran
1/2 kilogram köftelik ince bulgur
5 yemek kaşığı un
2 kadeh su
3 diş sarımsak
Tuz
Bulgur derin bir kaba alınır, üzerine iki kadeh kaynatılmış sıcak su ve tuz dökülür.
Kabın kapağı kapatılarak 8-10 dk kadar bekletilir.
Bulgurlar suyunu sürükleyip yumuşayınca, üzerine un dökülerek iyice yoğrulur.
Yoğurma sırasında ara ara eller nemlendirilerek köfte harcı hamur kıvamına getirilir.
Yoğurma operasyonundan sonra hazırlanan harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alınır.
Bu parçalardan bilye biçiminde ufak köfteler yapılır.
Bir tencerede su kaynatılır ve tuz ilave edilir.
Hazırlanan köfteler kaynayan tuzlu suya dökülür.
Köfteler takribî olarak 10 dakika haşlanır.
Köftelerin suyu süzülerek servis tabağına alınır.
Yoğurt çırpılır ve içine azıcık su ve hırpalanmış sarımsaklar ilave edilir.
Sarımsaklı yoğurt /ayran, servis tabağına alınan köftelerin üzerine dökülür.
Soğuk olarak servis yapılır.