Malzemeler:
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
3 su kadehi yoğurt
6 su kadehi su
1 kadeh haşlanmış nohut
1/2 demet ıspanak
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor, sonra bayağı ateşte elinizi vazgeçmeden tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, bütün haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ilave ediniz ve pişmeye vazgeçiniz. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
Azeri Pilavı