Baharatlı Et

Baharatlı Et


MALZEMELER
800 gr kuşbaşı et
2 çay kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı zencefil, rendelenmiş
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 kadeh et suyu
1 yemek kaşığı soya sos
1 yemek kaşığı mısır unu
1250 gr brokoli, 4 cm uzunluğunda kesilmiş

HAZIRLANIŞI
Yağı derin bir tencerede güçlü ateşte ısıtın. Sarımsak, zencefil ve biberi ilave edip 30 saniye kavurun. Etleri ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın. Et suyu, soya sos ve 1 kadeh su ilave edip kaynatın. Kaynama noktasına gelince ısıyı kısarak 40 dakika çok kısık ateşte demlendirin. Etler yumuşayınca 2 yemek kaşığı su ile nemlendirdiğiniz mısır ununu katın ve karıştırarak tencerede parçalamasını sağlayın. Brokolileri ilave ederek 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Yanında pilavla servis yapmanızı nasihat ederim.