Malzemeler:
8 kadeh et suyu
Yarım kadeh nohut
Yarım kadeh yeşil mercimek
Yarım kadeh kırmızı mercimek
Yarım kadeh fasulye
1 avuç ıspanak
1 kereviz
1 çay tabağı karnabahar
Tuz
Pulbiber
2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
evvel nohut, fasulye, kırmızı ve yeşil mercimek çok az bir suyla düdüklü tencerede haşlanır. Ayrı bir tencereye et suyu, haşlanan bakliyatlar ıspanak, rendelenmiş kereviz, karnabahar konur ve takribî 20 dk. pişirilir. Pişmeye yakın tuzu ilave edilir. Hepsinin tadı birbirine geçtiğinden emin olununca ocaktan indirilir. Süzgeçten geçirilir. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağında kızdınlmış pulbiber dökülür. Servis yapılır.