Balıkçı Çorbası

Balıkçı Çorbası


450 gr. karmaşık balık
3 dolu tatlı kaşığı yağ
1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Bir ölçü yeşil mevsim sebzesi
1 demet maydanoz
3 soğan
1 su kadehi balık suyu
2 defne yaprağı
Birkaç tane karabiber vurulmamış
1 limon suyu
Tuz

Çorbanın içine koyacağınız sebzeleri yıkayın. Ayıkladıktan sonra soğanla birlikte çok ince doğrayın. Sonra iyice sararıncaya kadar kavurun. 1 litre su ilâve edin. Tane karabiberi, tuzu ve defne yaprağını koyun. Beş dakika kaynatın. Balıkları yıkayın. Parçalara ufalan. Üstlerine limon suyu serpin ve çorbanın içine katın. Sonra bunları 10 dakika sebzelerle kaynatın. Balıkları çıkarın. Soğuduktan sonra kılçıklarını ayıklayın. Çok az agresif yağda ezilmiş kırmızı biberi çorbaya katın. Ateşi kısın ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Balık suyunu ve balıkları ilâve edin. Hepsini bir kere daha kaynatıp kâseye boşaltın. Üstünü kıyılmış maydanozla süsleyin. Soğumadan servis yapın.