200 gr çiçek kuru bamya
100 gr yağlı kuzu eti
3 soğan
3 domates
5-6 su kadehi su
3 limon
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sade yağ
Tuz
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi ilave ettiğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti ufak küpler biçiminde doğrayın. Soğanları ceddip küp biçiminde doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ilave edip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ilave edin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bamya Çorbası