Berlin Usulü Tavuk Çorbası

Berlin Usulü Tavuk Çorbası


Bu ay sizlere dünya mutfağından Berlin Usulü Tavuk Çorbası tarifini vereceğim Bu tarifim Mütevazı Lezzetler® Çorbalar Kitabımın 195. sayfasında bulunmaktadır.

1 Adet minik tavuk
1 Adet defne yaprağı
1 Adet minik kuru soğan
10 Su kadehi su
2 Adet orta boy havuç
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su kadehi konserve bezelye
2 Su kadehi erişte
2 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
2 – 3 Dal maydanoz

# Tavuk tencereye konur, üzerine 10 su kadehi su, 1 adet atanmış, tam kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı ilave edilir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
# Pişen tavuk sudan alınır, suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır, tavuk soğumaya vazgeçilir.
# Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir, üzerine rendenin kocaman tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
# Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir, 5 dakika kadar kaynatılır.
# Bu arada tavuk, kemiklerinden ayrılır, minik parçalara ayrılınır.
# Erişte yumuşayınca konserve bezelye, didiklenmiş tavuk ve tuz ilave edilir.
# Nişasta yarım su kadehi soğuk suda eritilir, incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir, 2 – 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
# Ocak kısık ayara getirilir, ara gizeme karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
# Çorba servis kaselerine konur, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, servise sunulur.

Anekdot: Taze bezelye kullanılacaksa, bezelye havuç rendesini atmadan evvel tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Değişik operasyonlar aynı biçimde uygulanır.


Berlin Usulü Tavuk Çorbası