1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
6 su kadehi su
Ahlakı için:
1 su kadehi yoğurt
1 yumurta sarısı
Sosu için:
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Bir fıske karabiber
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Öncelikle tüm bakliyatları iyice yıkayıp süzgeçten geçirin.
Ardından derin bir tencereye alın ve üzerine kaynamış suyu ilave edip bakliyatlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ahlakı için malzemeleri kaseye alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Daha sonra çorbanın suyundan bir kepçe alarak edebe ilave edip süratlice karıştırmaya devam edin.
Kıvam aldıktan sonra bir yandan karıştırmaya devam ederek çorbaya ilave edin.
Sosu için tavaya zeytinyağı, tereyağı ve incecik doğranmış soğanı alıp rengi değişene kadar kavurun.
Üzerine baharatları da ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Kaynayan çorbanın üzerine sosunuzu ilave edin ve tuzunu da ilave ettikten sonra sıcak servis edin.