SuperFresh Soğan ½ kadeh
Salatalık 1 adet
Aşurelik buğday 3 yemek kaşığı
Kapya biber 1 adet
Yeşil biber 1 adet
Domates 1 kilogram
Sarımsak 2 diş
Bayat ekmek içi 3 dilim
Üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Üzeri için:
Zeytinyağı
Taze nane
Buğdayı soğuk suda en az 8 saat bekletin.
Salatalık, biberler, domates ve sarımsağı minik küp halinde doğrayın.
SuperFresh Tatlı Beyaz soğanı az zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin.
Bir kapta ekmek içi, tuz, karabiber, sirke, zeytinyağı ve tüm sebzeleri karıştırın.
En az 30 dakika veya 1 gece buzdolabında bekletin.
Buğdayı 1 kadeh su ile haşlayın ve soğutun.
Ekmek içi ile hazırladığınız karışımı blenderdan geçirin ve kıvamını hakimiyet edin. Kıvamı yoğun kıvamlı çorba olmalıdır, çok katı ise su ilave edin.
Karışıma haşlanmış buğdayı ilave edin.
Bir kaşık zeytinyağı ilave edin. İçerisine birkaç adet buz ilave edip karıştırın.
Zeytinyağı ve taze nane ile servis edin.