Gaziantep Şehir Emniyet Müdürlüğü
2 su kadehi vurma
1,5 kilogram. yoğurt
1 adet ortaboy patlıcan
1 tutam yeşil nane
2-3 adet yeşilbiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yeteri kadar su
Bir tencerede yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır, bu karışıma ayran kıvamı alıncaya kadar su ilave edilir, içine bir gece evvelden nemlendirilmiş vurma ilave edilip ocağa konur ve kaynayıncaya kadar hiç durmadan karıştırılır. Kaynamaya başlayınca karıştırma vazgeçilir. Öteki tarafta patlıcanlar ve yeşil biberler minik minik parmak biçiminde doğranır, nane yaprak yaprak ufalanır ve kaynamakta olan çorbanın içine ilave edilir. Vurma ve içindeki sebzesi yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine isteğe göre yağda kızdırılmış kırmızıbiber veya kuru nane dökülebilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.