Bulgur Çorbası Uçhisar Niğde

Bulgur Çorbası Uçhisar Niğde


2 kahve fincanı bulgur
8 su kadehi et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı akışkan yağ
1 yemek kaşığı un
3 dal maydanoz

Soğan ve sivri biberi kıyıyoruz. Bir tencerede akışkan yağı kızdırdıktan sonra soğanı kavuruyoruz. Biberleri ilave edip 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından sulandırılmış salça ve et suyu ilave ediyoruz. Azıcık kaynatıp bulgur ilave ediyoruz. 15 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.