1/2 kilogram ıspanak
1 adet kocaman boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 su kadehi bulgur
1 çay kaşığı tuz
Evvel ıspanakları yıkayıp, ince ince doğrayın ve bir kenarda bekletin.
Bir tencerede yağı eritin, soğan ve kıymayı beraber ilave ederek kavurmaya başlayın.
Kıymanın rengi dönünce ve soğanlar iyice sararmaya başlayınca salça ilave ederek tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.
Sonra üzerine 6-7 su kadehi su ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca bulgur ve ıspanakları içine aktarıp, tuzu ve karabiberi ilave ederek orta ısıdaki ateşte pişirmeye vazgeçin.
Servis yaparken üzerine kırmızı pulbiber serpiştirebilirsiniz.
Ispanak Çorbası
Ahlaklı Ispanak Çorbası görsel