500 g çağla
250 g kuşbaşı et
75 g nohut
5 g tuz
3 diş sarımsak
3 adet taze soğan
50 g zeytinyağı
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
30 g Pınar Tereyağı
5 g karabiber
10 g haspir baharatı
Çağlalar ikiye kesilip çekirdekleri çıkartılır. Bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Etler yıkanır üzerine su ilave ederek kaynatılır. Kaynayan etin üzerinde oluşan köpükler ara ara arınılır.
Etlerin üzerine nohut ve tuz ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çağla, kıyılmış sarımsak ve taze soğanlar kaynayan etin üzerine ilave edilir ve 15 dakika daha kaynatılır.
Ayrı bir tencerede zeytinyağında süzme yoğurt ve yumurta hafif pişirilir.
Bu pişirme esnasında yoğurdun üzerine azar azar yemeğin suyundan ilave edilir.
Yoğurt kaynamaya başlayınca, pişen yemeğin üzerine ilave edilir ve 2 dakika daha karıştırarak kaynatılır.
Üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve haspir gezdirerek sıcak olarak servis edilir.