500 gr. kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mısır
Yarım kilogram. taze yeşil fasulye
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 adet minik kırmızı acı biber
Tuz
Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya vazgeçelim.
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ilave edelim.
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su kadehi sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye vazgeçelim.
Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay biçiminde ama çok ince kıyılmış soğanları ilave ederek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım. Üzerine kırmızı toz biber ilave edip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım.
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıyada hazırladığımız soğanlı sosu dolaştıralım ve servise sunalım.
Çerkez Çorbası
Resim “yemek hocayı” tarafına sevk edildi. 19.03.2019