Kelle Paça Çorbası Kahramanmaraş

DIMBIL ÇORBASI Sakarya


https://www.sakarya54.net

Un 1 Minik Kase
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Su + 6 Su Kadehi
Akışkan Yağ 1 Tatlı Kaşığı
Soğan 1 Adet Orta Boy
Kırmızı Biber 2 Tatlı Kaşığı

1 Minik kase un, 1 kadeh su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile hazırlanan mayasız bir hamurdan olur. Kıvamı azıcık katı yakalanır. Ancak bu çorbayı yapmak için özel bir hamur hazırlanmaz. Konutlarda düdük makarna yapıldığı zaman makarna olarak sarılamayan hamurlar değerlendirilme emeliyle yapılan bir çorbadır. Kalan hamurlar kopartılarak unlu bir tepsinin içine atılarak bekletilir.
Öncelikle tencerede 6 kadeh su kaynatılır. Parçalar karıştırılarak suyun içine atılır. Bu sırada 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya vazgeçilir. Öbür taraftan bir tavanın içine 2 kaşık akışkan yağ konur. İçine 1 orta boy ince doğranmış soğanlar atılır. Hafif pembeleşene kadar kavrulur. İçine 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber konarak kızdırılır. Hazırlanan sos kaynamakta olan çorbanın içine dökülür. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.