Süzme Peynirli Köfteli Çorba

Dımbıl Çorbası Sakarya


1 kase buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı akışkan yağ
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 su kadehi haşlanmış kuru fasulye

Bir kapta yarım su kadehi su, un ve tuzu katı bir hamur olacak biçimde iyice yoğurun. Hamur orta incelikte açılır, minik minik kopartılıp unlu tepsiye atılır. Tencereye 6 su kadehi su ve tuz atılarak kaynatılır, su kaynayınca içine hamurlar atılır ve pişirilir. Ayrı bir tencerede soğanlar kavurulur. Soğanları kavurduktan sonra içine haşlanmış fasulye ilave edilir ve üzerine kırmızı toz biber, nane katılıp azıcık daha kavurmaya devam edilir. Daha sonra çorbaya ilave edilip ocaktan alınır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.