Yayla Çorbası

Domates Soslu Çorba


1 Su Kadehi Kuru Fasulye
1 Çay Kaşığı Tuz
15 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye
Sos İçin:
1 Adet Domates
3 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı
4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Ön hazırlık plarak 1 su kadehi kuru fasulyeyi bir gece evvelden nemlendirin. Süzüp büyük bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin. Süratli ateşte yarım saat kaynatın ve süzün. Aynı tencereye 6-8 kadeh sıcak su ilave edip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve minik parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. Arpa şehriyeyi ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden alın. Sosu hazırlamak için kabuğu atanmış domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın. Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ilave edin. Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın. Üzerine bu sosu dolaştırıp, sıcak servis yapın.