Dövmeli Alaca Çorbası (Gaziantep)

Dövmeli Alaca Çorbası (Gaziantep)


2 su kadehi aşurelik buğday
1 su kadehi nohut
Yarım su kadehi yeşil mercimek
2 adet soğan
3-4 adet kurutulmuş dolmalık kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı
tatlı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tarhun otu
Tuz

Aşurelik buğdayla, nohutu akşamdan nemlendirin. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine kapak örterek, dinlenmeye vazgeçin. Ertesi gün azıcık su ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız mercimekleri ilave edin. Ulusa biçiminde doğradığınız soğanları ilave edin. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve minik parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra tuzu ve salçayı ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Minik bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin. Sonra çorbanın üzerine ilave edin. Son olarak 2 çorba kaşığı tarhun otunu çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Bir yanıt yazın