Ekmek Çanağında Kuzu Eti

Ekmek Çanağında Kuzu Eti


4 adet yuvarlak ekmek
150 gram kuzu kuşbaşı
4 adet kiraz domates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam kekik, karabiber, kırmızıbiber

Yuvarlak ekmekleri enine kesin. İçini boşaltarak çanak yapın. 180 derece fırında kızartın. Soğanı küp küp doğrayıp soteleyin. Kuzu etini ilave ederek kavurun. Su, salça, ikiye ufalanmış sivri biberleri ve baharatları ilave edip pişirin. Malzemeyi denk olarak çanakların içine ilave ederek bir adet kiraz domatesi üzerine yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecede 20 dakika pişirin. Servis yapın.