1/2 adet bayat ekmek
1 su kadehi pilavlık bulgur
1/2 çay kadehi yeşil mercimek
200 gram kuzu eti
1/2 demet taze soğan
2 dal maydanoz
2 dal nane
1 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı akışkan yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği küp küp keserek fırında kızartın. Eti yumuşayana kadar haşlayıp didikleyip ayıklayın. Soğanı küp küp keserek tencerede akışkan yağda soteleyin. İçine yıkanmış bulguru, haşlanmış mercimeği katın. Su ilave ederek pişirin. Servis tabağına kızarmış ekmekleri dizerek pilavı üstüne yayın. Üzerine haşlanmış patatesi elma dilim keserek koyun. Nane ve maydanozu ince kıyıp üzerine serpin. Tereyağını eriterek üzerine dökün. Servis yapın.