3 Çorba kaşığı mısır nişastası
6 Su kadehi soğuk su
5 Diş sarımsak
3 Adet orta boy domates
1 Adet orta boy kırmızı et biberi
1 Adet acı sivri biber
3 Adet orta boy çarliston biber
1 Adet orta boy havuç
10 Adet orta boy mantar
2 Çorba kaşığı soya sosu
3 Çorba kaşığı sirke
1 Su kadehi tavuk suyu
1 Adet yumurtanın beyazı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
# Öncelikle malzemeler hazırlanır. Domates rendelenir, sarımsak çok ince kıyılır, sivribiber, çarliston biber, kırmızı biber, havuç, kibrit çöpü biçiminde doğranır.
# Tencereye 6 su kadehi soğuk su ve mısır nişastası konur, mikser ile karıştırılır, orta ateşli ocağa yerleştirilir. nişastanın pürüzlü olmaması için çorba pişirme harekâtı sırasında kesintisiz karıştırmalıdır.
# İlk olarak sarımsak ılık nişastalı suya atılır. 3 er dakika ara ile domates, havuç, sivribiber, kırmızı biber, çarliston biber, soya sosu, sirke, sıcak tavuk suyu ilave edilir, kaynama noktasına gelene kadar pişirilir.
# Mantar acele karardığı için çorbaya katmadan hemen evvel çok ince kıyılır ve çorbaya atılır.
# Mantarda 5 – 10 dakika piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edilir. En son çırpılmış yumurta beyazı incecik çorbaya akıtılır, hemen ocaktan alınır.
# Sıcak olarak servis kaselerine konur, bulunabilirse üzerine soya filizi serpilir, sofraya getirilir.
Anekdot: Ananesel Çin yemekleri çok az yağ kapsar. Bazı yemeklerde hiç yağ kullanılmaz, kırmızı et gibi mahsullere de az yer verilir.
Bu tarif Mütevazı Lezzetler® Çorbalar Sayfa: 193 alınmıştır. Sevgiler
Ekşili Çin Çorbası