500 gr yagsiz kiyma
1 Kahve fincani pirinç
Yarim demet maydanoz
1 Adet soğan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincani siviyag
6 Su bardagi su
1.5 Su bardagi yoğurt
1.5 Çorba kasigi un
Pirinci yikayip süzün. Sogani rendeleyin ve maydanozu ince ince dograyin. Geniç bir kapta kiyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, azıcık tuz, nane ve karabiberi karistirip yogurun. Hazirladiginiz köfte harcindan bilye büyüklügünde köfteler yuvarlayin. Genis bir kaseye yarim kasik un serpip köfteleri dizin. Havuç ve patatesleri küp seklinde dograyin. Siviyagi tencerede kizdirip evvel havuçlari sonra patatesleri 10 dakika sote edin. Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatin. Köfteleri ilave edip kisik ateste 45 dakika pisirin. Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karistirin. Tencereye azar azar dökerek ve sik sik karistirarak ilave edin. Tuz serpip atesten alin. Sicak olarak servis yapin.