1 Adet Pırasa
3 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Kereviz
2 Adet Yumurta Sarısı
1,5 Kase Yoğurt
Yeteri kadar tuz, su
1,5 Yemek Kaşığı Un
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
Yarım limon
Üzeri için:
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
İlk evvel soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi ufak ufak doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Evvel fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Öbür sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun.
Resim “tetik” tarafına sevk edildi. 05.12.2014