Yayla Çorbası

Ekzotik Tavuk Çorbası İspanya


MALZEMELER
1 lt Tavuk Suyu
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Minik Soğan
Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Yufka
1 Havuç
1 Sap Pırasa
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

YAPILIŞ TARİFİ
Konutta hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini
de kullanabilirsiniz. Tabletleri kolinin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek şekilde hazırlayın. Soğanı atayıp minik küpler halinde
doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı
kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.
Tavuk göğsünü çok minik küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba
kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.
Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yufkaları kareler halinde sekize ayrılın. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı
karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile ıslatın ve iç
malzemeyi kapatacak biçimde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su
kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların
suyunu süzün.
Havucu atayıp ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler
halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve
pırasayı kavurun.
Tavuk suyunu ilave edin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka
bohçalarını ilave edip servis yapın.