MALZEMELER
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardagi su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi tereyağı
3 Su bardgi sicak et suyu
Yarim demet dereotu
1 Çorba kasigi süt kremasi
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber
YAPILIŞI
Taze enginarlari arınıp limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin.
1.5 çorba kasigi tereyağıni kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun.
Sicak et suyunu ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin.
Enginarlari ve kiyilmis dereotunu kaynamakta olan suya ilave edin.
Enginarlar yumusayinca süt kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin.
Kalan tereyağıni kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun.
Çorbanin üzerine dolaştırarak döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.