Soslu Dana Gulaş

Erenler Çorbası


1/2 adet bayat ekmek
350 gram kemikli koyun eti
1 su kadehi haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Ekmeği rondodan geçirin. Eti tencerede kaynatıp suyunu süzün. Eti kemiklerden ayırıp tabağa alın. Ekmek miniğini, unu, tuzu karıştırarak hamur yapın. Hamuru açın, şeritler halinde kesip 2×2 genişliğinde kareler yaparak tabakta biriktirin. Kaynatıp süzdüğünüz et suyuna evvelden haşladığınız nohutları ilave ederek pişirin. Lif lif ayırdığınız eti ve akışkan yağı ilave edip pişirin. Kare kestiğiniz hamurları da içine ilave edin. Hamurlar üste çıktığında kâseye çorba, hamur ve etten koyun. Üzerine tereyağı eritip, dökün ve naneyle süsleyin.