Etli Ekmek Islaması

Etli Ekmek Islaması


1/2 adet bayat ekmek
250 gram kemikli dana eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su kadehi et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Ekmekleri dilimleyin ve kenarlarını çıkarın. Küp küp kesin. Eti tencerede haşlayın. Soğanı küp küp keserek tencerede soteleyin. Doğranmış sarımsağı, karabiberi, kekiği ve tuzu ilave edin. Et haşlanınca kemiklerinden ayırın ve kavrulmuş soğan tenceresine ilave edin. Et suyunu da ilave edin. Servis tabağına ekmek küplerini dizin. Üzerine eti dökerek en üstüne de erittiğiniz tereyağını dolaştırın ve süsleyin. Servise hazırdır.