Gaziantep Şehir Emniyet Müdürlüğü
500 gr. parça et
1 su kadehi nohut
500 gr. süzme yoğurt
2 yumurta
100 gr. un
250 gr. pirinç
125 gr. margarin
1,5 tatlı kaşığı nane
Yeterince su
Bir gece evvelden nemlendirilmiş nohut ve et tencereye konur. Üzerine azıcık su ve tuz ilave edilerek kaynamaya vazgeçilir. Kaynamaya yakın üzerine biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır. Öteki tarafta süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine öteki tencerede bulunan tüm malzemeler suyuyla beraber içine yavaş yavaş karıştırılarak boşaltılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Yağ tavasında yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır. Fikret MAVİYILDIRIM – Mazıcıoğlu Et Restoran