MALZEMELER
 8 şahsiyet 
 1 kilogram ıspanak 
 1 çorba kaşığı yağ 
 3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan 
 2 kahve fincanı un 
 12 su kadehi et suyu 
 ½ çorba kaşığı tuz 
 az hindistancevizi rendesi 
HAZIRLANIŞI
Ispanakların yalnızca yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin.