Ekşili Köfte Çorbası

Füme Alabalık Çorbası


1 adet alabalık fileto
2 adet taze soğan
4 su kadehi su
2 tane patates
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kadehi pirinç
3 dal maydanoz

Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp doğrayın. Soğanlarla beraber 4 su kadehi suda diri kıvamda haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edin. 10-15 dakika pişirin. Alabalığı 1 çay kadehi su ile 5 dakika pişirin. Ateşten alıp tenini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.