Hamsi Çorbası

Hamsi Çorbası


1 Kahve Fincanı Nuh ’un Ankara Makarnası Vitaminli Dirsek
400 Gram Hamsi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
2 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Un
1 Litre Sıcak Su
1 Adet Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Limon
Yarım Bağ Maydanoz
Tuz
Karabiber

1 adet soğanımızı incecik doğruyoruz.
Doğradığımız soğanları bir kaba alıp, 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
Tereyağımız eridikten sonra soğanlarımızı tencereye ilave ediyoruz ve terletiyoruz.
1 adet havucumuzu ve 1 adet patatesimizi atıyoruz ve rendeliyoruz.
Soğanlarımız istediğimiz kıvama gelince, rendelediğimiz havuç ve patatesimizi ilave ederek kavuruyoruz.
2 diş sarımsağı da incecik kıyarak tencereye ilave ediyoruz ve 2 dakika kavuruyoruz.
1 çorba kaşığı unu tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
Kesintisiz karıştırarak 1 litre sıcak suyu ilave ediyoruz.
1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz, çorbamızı karıştırıyoruz.
Çorbamız kaynamaya başladığında altını kısıyoruz ve 1 kahve fincanı Nuh ’un Ankara Makarnası Vitaminli Dirsek ’i ilave ediyoruz, pişirmeye vazgeçiyoruz.
Çorbamız pişerken evvelden ayıklanmış 400 gram hamsiyi evvel ortadan ikiye kesip sonra 3 parçaya ayrılıyoruz.
Doğradığımız hamsileri çorbaya ilave edip, üzerine 1 adet defne yaprağı ve 1 adet limon suyu ilave ediyoruz.
Servis ederken kullanmak üzere yarım bağ maydanozu incecik kıyıyoruz.
Çorbamız takribî 10 dakika sonra servise hazır.