1 Adet gerdan
6 Su bardagi su
3 Adet yumurta
3 Çorba kasigi un
3 Çorba kasigi yoğurt
1 Çorba kasigi tereyağ
Kirmizi tozbiber
Tuz, karabiber
Kizartmak için siviyag
Hamuru için:
3 Adet yumurta
Aldigi kadar un
Tuz
Gerdani suda haslayin. Haslama suyunu baska bir tencereye alin. Yumurta sarilari, un ve yogurdu ayri bir kapta çirpin ve kaynamakta olan et suyuna karistirarak ilave edin. Hamur malzemelerini karistirip azıcık sert bir hamur hazirlayin. Hamura galeta şekli vererek yuvarlayip birer santim kalinliginda kesin. Hamurlari siviyagda kizartip kaynamis et suyuna ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. Tereyağıini eritip kirmizi tozbiberi ilave edin. Hazirladiginiz sosu çorbanin üzerine dolaştırın. Çorbayi kaselere alip nane yapraklari ile süsleyin. Sicak olarak servis yapin.