Harisa

Harisa


1/2 adet bayat ekmek
1/2 su kadehi aşurelik buğday
250 gram kemikli et
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber, kekik, zerdeçal
1 tatlı kaşığı çörekotu
Tuz

Buğdayı geceden nemlendirin. Ekmeği rondodan geçirin. Eti haşlayıp etleri didikleyerek et suyunu süzün, kaldırın. Buğdayı süzün, robotta sürükleyerek inceltin. Karıştırma kabına aktarıp ekmek miniğini, baharatları ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın, yassı bir biçim vererek bir tepsiye dizin. Üzerlerine didiklediğiniz etlerden ilave ederek çörekotunu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip süsleyerek servis yapın.