Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 su kadehi nohut
1 su kadehi döğme
3 kaşık kavurma
1 adet kuru soğan
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam haspir otu
2 yemek kaşığı un
6 su kadehi su
Nohut ve hırpalama akşamdan nemlendirilir, ayrı ayrı haşlanır.
Bir tencerede yoğurt, yumurta, un, tuz ve az su ile çırpılır.
Karıştırılarak kaynatılır. Çok koyu olursa azıcık daha su ilave edilir.
Kaynayan karışıma haşlanmış nohut ve hırpalama katılır.
Soğan yemeklik doğranır.
Bir kapta tereyağı, soğan kavurma ile kavrulur ve bu karışıma ilave edilir
Bir – iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağına haspir otu ilave edilir.
Tereyağlı haspir otu çorbanın üstüne dolaştırılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Anekdot: İsteğe göre kavurmasız da yapılabilir. Kavurmasız yapılması halinde soğan ilave edilmez.