www.sefabdullahusta.com
1 bağ ıspanak
1 adet ufak soğan
2 adet havuç
1 adet yumurta
1,5 su kadehi yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet akışkan tavuk bulyon
Sıcak su
3 çorba kaşığı akışkan yağ
2 çay kaşığı tuz
Tavamıza bir çorba kaşığı sıvıyağ koyup ufak ufak doğradığımız soğanları ve havuçları hafif çeviriyoruz. Ardından yıkayıp ufak doğradığımız ıspanakları azıcık kavurduktan sonra üzerini hafif geçecek kadar sıcak su, tavuk bulyon ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
Ayrı bir kapta çorbamızın nezaketini hazırlayabiliriz. Bir kaba yumurta ve yoğurdumuzu koyup çırpıyoruz. En son unumuzu ilave ederek hepsini karıştırıyoruz. Edebimize yoğurdumuzun kopmaması için 2 su kadehi sıcak
suyu yavaş yavaş ilave ederek süratlice karıştırıyoruz. Hazırladığımız edebi çorbamızı ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Çorbanın yoğunluğuna göre sıcak su ilave edebilirsiniz.