Malzemeler:
4 su kadehi hindi suyu
1 adet küp biçiminde doğranmış kereviz
1 adet küp biçiminde doğranmış havuç
1 adet küp biçiminde doğranmış patates
1 adet küp biçiminde doğranmış kabak
1 adet küp biçiminde doğranmış domates
1 adet ince kıyılmış biber
1 adet ince kıyılmış pırasa
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
3 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Terbiye için:
Yarım çay kadehi un
Yarım limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Hindi suyunu alıp kaynatın. Daha sonra içine sebzeleri atın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada nezaketi hazırlayın. Bunun için, un, yumurta sarısı ve limon suyunu kasede çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan da 1-2 çorba kaşığı alıp, edebe karıştırın. Yavaş yavaş nezaketi çorbaya ilave edin. 2- 3 dk. kaynatın. Çorbayı ocaktan almadan evvel, sıvıyağ, soya sosu, tuz, karabiber, köri ve salçayı ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.