1 beze çorbalık hamur un ,su, tuz, 1 yumurta ile yoğrulmuş
6 kadeh et suyu
1 kadeh haşlanmış nohut
1 kadeh haşlanmış yeşil mercimek
1 kadeh sarımsaklı yoğurt
1 kase kahırtlak
1 yemek kaşığı tereyağ
kuru nane, kırmızı biber, salça
yapılışı:
hamurumuzu 1/2 cm kalınlıkta açıp erişte gibi kesiyoruz.
sonrada ufak ufak mercimek gibi tekerrür kesiyoruz.
kesilen hamurumuzun azıcığını sıvıyağda kızartıyoruz. bir kenarda vazgeçiyoruz… kahırtlak
bir tencerede tereyağımızı eritip salçamızı ekliyoruz.kırmızı biberide ilave edip etsuyumuzu ilave ediyoruz.
kaynayınca hamurları ,nohutu,mercimeğide ilave edip pişiriyoruz.
piştikten sonra üzerine kuru nanemizi serpiyoruz.
çorbayı kaselere koyup üzerine 1-2 kaşık sarımsaklı yoğurt ve 1 kaşıkta kahırtlak serpip sıcak servis yapıyoruz…