500 gram iç bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
2 orta boy patates
1 minik kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
15 kadeh su veya et suyu konserve bezelye ise 10 kadeh su
2 çorba kaşığı un
1 limon suyu
2 yumurta
1/4 tavuk
1 kahve fincanı krema
Tuz
Bir tencereye 2 kaşık tereyağı koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince minik minik doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika soteleyin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya vazgeçin. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp minik minik doğrayın. Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra blender’dan geçirin. Püre sebzeleri tekerrür tencereye koyup ısıtın.
Bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp ahlakı ılıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak ahlakı azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katıp bir taşım kaynatın. Arzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.