2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Adet kuru soğan
1 Tutam karabiber
10 Yaprak karalahana
6 Su Kadehi su
1 Tutam kırmızı pul biber
1 Çay Kadehi kuru fasulye
1 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Tutam tuz
1 Çay Kadehi mısır
Fasulyeyi yıkayıp bir gece evvelden 3 su kadehi suyla nemlendirin. Ertesi gün 3 su kadehi suyu da üzerine ilave ederek yumuşayıncaya kadar takribî 45-50 dakika pişirin. Lahanayı yıkayın, kıyın. 5-6 dakika az suyla haşlayıp süzün. Soğanı incecik kıyın, sana normal margarin ile birlikte derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve arzu ettiğiniz kadar tuzu ilave edin. Hoş kokusu gelene kadar kavurmaya devam edin. Fasulye pişirdiğiniz suyuyla birlikte tencereye katın. Kırmızı biber ve karabiber ilave edin. Orta sıcaklıklı ateşte kaynamaya vazgeçin. Lahanayı çorbaya ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.