1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 kadeh süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Tuz
Karabiber
Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine dağılır. 3-4 çiçek bölüp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su kadehi suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Öbür tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt ilave edilir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekerrür kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu biçimde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha evvelden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu biçimde haşlanır ve ara gizeme karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Resim “murat akbak” tarafına sevk edildi. 08.11.2016