500 gr karnabahar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su kadehi süt
Üzeri için:
Kruton
Maydanoz
Karabiber
Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek ufak parçalara ayırın.
Patates, soğan ve sarımsağı ceddip kocaman küpler halinde doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocak ’ta derin bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
Soğanı alıp yağda kavurmaya başlayın.
Ardından patatesi ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Ufak parçalara ayırdığınız karnabaharları da ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Sebzelerin üzerini geçecek kadar suyu ve tuzu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 25-30 dakika Arçelik Ankastre Ocak ’ta pişmeye vazgeçin.
Bu sırada çorbanın meyanesi için Arçelik Ankastre Ocak ’ta bir tavaya tereyağını alın.
Isınan tereyağında unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Üzerine 1 su kadehi sütü ilave edin ve süratlice karıştırmaya devam edin.
Ocakta pişen karnabahar tenceresini açın ve içine azar azar hazırladığınız bu meyaneden ilave edip topaklanmaması için karıştırın.
Ardından Arçelik Resital El Blender ’ı ile tüm çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
Çorbanın içerisine karabiber ve muskat rendesini karıştırın.
Sıcak çorbanızı servis kasenize alın.
Üzerine karabiber serpip kruton koyun ve maydonoz ile süsleyip servis edin.