Ufak bir soğanı rendelemeli ve 4 çorba kaşığı zeytinyağıyle 30 gram sadeyağını da katarak bir kuşanede soğanı kavurmalı. Soğan pembeleşince 200 gram arınılmış ve yıkanmış kırık pirinçle 50 gram kuru iç baklayı soğanın içine atmalı. 6 kadeh et suyunu da kattıktan sonra kuşanenin kapağını yarı yarıya örterek içindekileri on dakika kadar kaynatmalı.
Bu zaman sonunda ufak parçalar halinde koparılmış bir karnabaharın yalnızca çiçeklerini tenceredekilere katmalı. Pirinç, bakla ve karnabahar iyice eriyinceye kadar kaynatmalı. Gerekirse azıcık daha et suyu katmalı. Sebze ve pirinç ayrılınca helmelenmiş çorbaya bir kaşık kadar, daha margarin yağı atmalı. Şöyle bir karıştırıp yağı eritince tencereyi ateşten indirmeli, çorbanın içine yarım kadeh rendelenmiş kaşer peyniri atmalı. Çorbayı iyice karıştırıp rendelenmiş peyniri dağıttıktan sonra bunu çorba servis kâsesine boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.