Katma Çorbası

Katma Çorbası


MALZEMELER
2 su kadehi hırpalama,
1 veya 1,5 kilogram. yoğurt,
3-4 diş sarımsak,
Kuru nane,
Tuz,

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye bir gece evvelden nemlendirilmiş hırpalama üzerine su ve tuzu ilave
edilerek ocağa konur ve yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir. Öteki
tarafta, iyice hırpalanmış sarımsak yoğurdun içine konur ve yoğurt yavaş
yavaş içine 2 kadeh ta su konarak katı bir ayran elde edilinceye kadar
iyice çırpılır. Pişmiş olan hırpalama derince bir kabın içinde soğutulur,
soğumuş olan hırpalama özleşinceye kadar yoğurulur 5 dk., içine hazırlamış
olan katı ayranı konup iyice karıştırılır. Çorbanın üzerine azıcık kuru nane
ekelenir ve soğuk soğuk servis yapılır.

Bir yanıt yazın