Ulusal Eğitim Bakanlığı
Mesleksel Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 adet kelle
4 adet paça
500 g parça et
4 – 5 diş sarımsak
Nezaketi için:
1 adet yumurta sarısı
½ adet limon suyu
1 yemrk kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Arınılmış ve yıkanmış kelle ve paçalar, etlerle beraber ateşte pişmeye vazgeçilir.
Kaynamaya başladıktan sonra köpükleri alınır, ateş kısılır ve kapak kapatılır.
Etler yumuşadıktan sonra tuzu ilave edilir ve suyu eksildikçe sıcak su ilavesiyle pişirilir.
Etlerin iyice ayrılınıncaya kadar pişmesi sağlanır.
Piştikten sonra ocaktan alınarak kelle ve paçanın etleri parçalar ve elle ayrılınır.
Tekerrür etlerle beraber ateşe koyulur ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir.
İstenirse yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurt karıştırılarak çorbaya ilave edilir.
Sıcak olarak servis yapılır.