5-6 adet ilikli dana kemikleri
1,5 lt su
1 yemek kaşığı tuz
4-5 diş sarımsak
Edebi için:
3 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
Yarım su kadehi soğuk su
Yarım su kadehi kaynayan kemik suyu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kemiklerimizi pişirmeden evvel suda bekletelim. 5-6 defa suyunu değişerek renginin beyaz olmasını sağlayalım.
Kemiklerimizi düdüklüde 1, 5 saat kaynatalım Kaynatma süresi düdüklünüze göre değişir
Kemiklerimiz düdüklüde kaynattıktan sonra suyunu süzgeçle süzelim. Kemiklerimizdeki etleri alalım.
Edebi için un, limon suyu ve yumurta sarışını kabımıza alalım.
Hem soğuk su hem de kaynayan kemik suyumuzdan katarak karıştıralım. Ben blendrdan çektim daha pürüzsüz olsun diye.
Kaynayan kemik suyumuza etlerimizi dökelim.
Daha sonra nezaketini ilave edip karıştıralım.
Rendelediğimiz sarımsağı da ilave edip 3-5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatalım.
En son tereyağlı sosunu dökerek servis edelim.