1 Kahve Fincanı Nuh ’un Ankara Makarnası Köftelik Bulgur
1 Kahve Fincanı Fincan Nuh ’un Ankara Makarnası İrmik
1 Adet Soğan
1 Su Kadehi Haşlanmış Nohut
200 Gr. Kuzu Kuşbaşı
250 Gr. Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
100 Gr. Tereyağı
Zeytinyağı
Yarım Limon Suyu
2 Litre Sıcak Su
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Kırmızı Toz Biber
Bulgurumuzu karıştırma kabına alarak, irmik ve blenderda sürüklediğimiz soğanları ilave ediyor, ayrı bir kâseye kırdığımız yumurtayı, tuz ve karabiberi de kaba aldıktan sonra hoşça karıştırıyoruz.
Bu karışımdan nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp unlu bir kâse içerisine koyuyoruz.
Akışkan yağ ilave ettiğimiz tencere ısındıktan sonra da etlerimizi kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan etin üzerine sıcak su ve tuz ilave edip, üzerinde biriken köpüğü alıyoruz.
Kaynayan çorbamıza köfteleri ilave ediyor, onlar pişerken ahlakımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Çorbamızın nezaketi için yoğurt, un ve limon suyunu karıştırıyoruz. Bu sırada pişen köftelere nohutları ilave ediyor, çorbamızdan birkaç kepçe sıcak su alarak nezaketimizin kıvamını inceltip ısıtıyoruz.
Ahlakımızı devamlı karıştırarak çorbamızla buluşturduktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Kıvamını alan çorbamızı bir kenara alıp, bir tavada tereyağı ve salçayı kavuruyor, baharatlarımızı ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yağı çorbamızın üzerine dökerek sıcak sıcak servis ediyoruz