200 gr. dana kıyma
1,5 su kadehi buğday
2 çorba kaşığı un
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
5 su kadehi su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 tutam Nane
1 tutam Pul biber
Buğdayı yıkayın, tencereye alın üzerine su ilave ederek haşlayın.
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup, ufak yuvarlak köfteler yapın.
Köfteleri haşlanmış olan buğdayın içine ilave edin.
Sosu için süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ilave ederek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar tıkırdatın.
Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ilave edin çorbanın üzerine dolaştırarak servis edin.